God Jul tillönskas alla medlemmar

Julfest 2 december 2021 klockan 18:30

Vilken lycka, Trollhättans Trädgårdsförening kunde äntligen bjuda in till julfest igen. Hur många julfester föreningen haft är väl lite oklart men det var med stor sorg den ställdes i under pandemins första år. 


28 medlemmar kunde avnjuta musik från Missionskyrkans Symphonic Band som spelade jullåtar för oss. Som alltid  dukades det fram julgröt och skinksmörgås och kaffe med pepparkaka. Vid varje tallrik fanns ett korsord av Mariana Ceder som kunde lösas under fikat, en del tog hem det för att lösa det hemma.

Under kvällen fick vi lyssna till en juldikt som vår ordförande Roger Viklund skrivit. Förutom musik och juldikt sjöngs det julsånger och naturligtvis hade vi vårt traditionella lotteri med massor av fina vinster som våra medlemmar skänkt. 

Kvällen avslutades med att Mariana Ceder tände ett ljus med lågan från Fredsljuset från Betlehem. På scoutgillenas hemsida går det att läsa om att fredsljuset tänds i Födelsekyrkan i Betlehem. Där har lågan brunnit sedan år 565 eKr. Lågan har sedan förts till Österrike och därifrån skickats vidare ut över Europa och världen med hjälp av gillescouter, med tåg, bil och andra transportmedel. Ända sedan 1986, då det första Fredsljuset hämtades i Betlehem. I Sverige är S:t Georgs Scoutgillen i Sverige (SGSS) ansvariga för Fredsljuset från Betlehem och för distributionen ut över landet hjälps scouter och gillescouter åt. Läs mer på SGSS hemsida. https://gillescouterna.se/fredsljuset/

Trollhättans Trädgårdsförening önskar alla en God Jul och föreningen ser fram mot att 2022 blir ett händelserikt trädgårdsår.


Publicerat

i

av

Etiketter: