• Besökta evenemang
Logotyp

Våra evenemang 2017Trollhättans Trädgårdsförening

Klicka på bilden för att få upp större bild. Här kan det finnas fler bilder från evenemanget.

När du har fått upp den stora bilden kan du titta längst ner på sidan. Ser du små bildminiatyrer där, då finns det mer bilder. Du kan också lägga musen på den bilden som visas här på sidan. Då står det hur många bilder det finns till just det evenemanget. Mer information om hur galleriet fungerar finner du i "Webbhjälpen".

Ekologisk Grönsaksodling | 2017-11-09

Trollhättans Trädgårdsförening hade möte med föreläsning och lotteri den 9 november 2017.

Katarina Olsson diplomerad trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner från Stora Mellby Trädgård & Design höll ett inspirerande föredrag om ekologisk odliing. Främst handlade det om jordens struktur och odlingstekniker, men även om odlingsvärda grönsaker.

Grönsakslandet kräver mycket sol för att ge riklig skörd. Till täckodling

Läs mer...
En trädgård - Vad ska man ha den till? | 2017-10-12

Trollhättans och Sjuntorpbygdens Trädgårdsföreningar hade i torsdags ett celebert besök av den kände journalisten, författaren och fotografen Karin Berglund, känd för alla sina trädgårdsböcker sedan decennier tillbaka, som t ex ”Så i Rutan” och ”Längtans blommor”.

Karin fick dessutom Linnépriset 2001. Under kvällens föreläsning berättade hon om vad man ska ha en trädgård till.

Inledningsvis om alla dofter som en trädgård ger, att om man vill kunna njuta av sin trädgård året runt skall man planera den så att det året runt finns något som doftar. Doften från den våta jorden, bladen, smultronen osv. att få en känsla av att tiden står still.

Läs mer...

Rosor | 2017-09-14

Anna Larsson från Västergården Trädgård i Bergstena besökte oss och berättade om rosor. Hon är även duktig på växtskydd och berättade om hur kan vi skydda våra rosor från småkryp och annat otyg.

Resa med bil till två trädgårdar norr om Uddevalla | 2017-08-19

Trollhättans Trädgårdsförening har gjort en resa till två trädgårdar i Uddevalla.

Den första var hos Roland Gustavsson, Storehagen och det var en annorlunda och vacker trädgård. Han har importerat lava från Island och gjort ett stort stenparti av det. Växterna kom till stor del från Afrika.

Den mest annorlunda växten kom inte därifrån utan från Kina. Det var en sibirisk Lotus. För övrigt fanns det många dammar med både fiskar och näckrosor och perennrabatter med ovanliga växter.

Att gå runt där kändes nästan som om det inte var i Sverige.

Den andra trädgården ägdes av Runa och Lennart Olsson i Hogstorp. På en stor tomt fanns det många olika saker. som ovanliga träd och buskar, dekorationer i rostigt järn och sten, stora perennrabatter.

Mot en vägg växte en mycket stor vinranka som bar många vindruvor. Det var en lummig trädgård med många växter.

Resa med bil till Åsa Sjöberg Kantenborg Vänersborg | 2017-08-10

Torsdagen den 10 augusti har Trollhättans Trädgårdsförening börjat höstens program med ett besök i en mycket vacker trädgård. Föreningen besökte Åsa Sjöberg en varm kväll för att se hennes stora skogsnära trädgård i skogen i Skogen utanför Vänersborg.

Hos Åsa mötte en stor trädgård men både luft o rymd, en stor damm där det, förutom växter, fanns salamandrar och groddjur. Ett stort, vackert

Läs mer...

Sommaravslutning på Rökila Blomstergård | 2017-06-17

Trollhättans Trädgårdsförening har haft vårens sista programpunkt.
Det var en resa med bil till först Rökila Blomstergård norr om Frändefors. Ägaren Göran Larsson visade växthusen och berättade först om hur Rökila kom till och sedan om hur året ser ut för en blomsterodlare.

De första växter, som säljs är penséer. Om vädret inte är bra kan det hända att penséerna inte säljs och då kastas de bort för att bereda plats för nya växter. Många växter odlar han själv men en del köps från andra odlare.

Läs mer...

Sommarresa till Värmlandsnäs |2017-06-03

Trollhättans Trädgårdsförenings sommarresa styrde kosan till Örtagården i Dals Rostock till att börja med. Dagen till ära regnade det lite lätt till och från främst på morgonkvisten. I Dals Rostock började vi med att stoppa i oss vår medhavda förmiddagsfika trots att klockan inte var så mycket. Därefter gick vi runt i örtagården och hittade många bekanta men även en del ovanligare örter och kryddor. För den som har geologiintresse kan man också passa på att träna på bergarter.

Därefter for vi med dagens kortaste bussträcka till Bertil Larssons djungelträdgård full av

Läs mer...

Brita Johanssons barrträdgård i Vargön | 2017-05-18

Vi var ungefär 25 personer som en solig kväll i maj besökte Brita Johansson i hennes fantastiska barrträdgård ute i Nordkroken, strax söder om Vänern.

Brita har en stor mängd olika barrväxter i en mängd olika former, färger och storlekar.Hon har även skrivit flera böcker om sin trädgård.

Vi diskuterade även om det kan vara möjligt att ordna en sticklingskurs till våren men med begränsat antal platser. Vi hoppas kunna få till denna möjlighet för trädgårdsföreningen.

Kvällen avslutades med köp av en hel del sticklingar och småplantor och så hade vi med fika.

Medlemskväll och Årsmöte | 2017-03-16

Så var det åter dags för årsmöte för Trollhättans Trädgårdsförening (TTF).

30 medlemmar var närvarande. Följande beslut togs på årsmötet: Anders Bohlin valdes till årsmötets ordförande och Stig Sundberg till årsmötets sekreterare.

Mariana Ceder omvaldes enhälligt till ordförande för 2017. Till ordinarier ledamöter för två år omvaldes Åsa Karnés, Ulla Johansson och Christina Carlsson. Till suppleanter i styrelsen för ett år omvaldes

Läs mer...

Kaktusar |2017-02-16

Morgan Marusteri har tillsammans med sin maka Gabriela ungefär 10 000 kaktusar i Grästorp. Det lär vara Sveriges största hobbyodling. Morgan och Gabriela visade bilder och berättade från sin resa till Mexiko, som de gjorde 2016. De hade även med sig kaktusar till försäljning.