• Besökta evenemang
Logotyp

Våra evenemang 2015Trollhättans Trädgårdsförening

Klicka på bilden för att få upp större bild. Här kan det finnas fler bilder från evenemanget.

När du har fått upp den stora bilden kan du titta längst ner på sidan. Ser du små bildminiatyrer där, då finns det mer bilder. Du kan också lägga musen på den bilden som visas här på sidan. Då står det hur många bilder det finns till just det evenemanget. Mer information om hur galleriet fungerar finner du i "Webbhjälpen".

Änglajorden, finns den? | 2015-11-11

Lise-Lott Björkman, vår trädgårdsrådgivare på Riksförbundet Svensk Trädgård höll på onsdagen den 11 november ett mycket informativt föredrag om "Änglajorden, finns den?"
Vad består jorden av?
Hur ska vi förbättra den?
Vad skall vi tillsätta för näring?
Många frågor och många goda svar gavs.

Läs mer...

Frågestund med Peter Hilton | 2015-10-15

När vår lokalt kände Peter Hilton besökte Trollhättans Trädgårdsförening för en frågestund var det fullt hus. Under kvällen fick många trädgårdsentusiaster svar på sina frågor. Hilton bjöd på diverse tips och råd för hur man lyckas med sin trädgård. Dessa presenteras om du klickar på läs mer här nedanför.

Läs mer...

Höstresa till Skaraborg | 2015-08-23

I strålande sol och värme åkte fyra bilar iväg på en höstresa till Skaraborg. Den första trädgården, som vi besökte var hos Bibbi och Hasse Norén i Järpås. Det första vi såg när vi hade parkerat var ett högt träd med rosa blommor. Bibbi berättade att det var en robinia, som också kallas falsk akacia. I Järpås trivdes den mycket bra för den växte snabbt och skickade ut nya små sidoplantor.

Trädgården hade många annorlunda växter och även sättet att plantera var lite ovanligt. Buskar förekom i flera rabatter och även många klematis, som inte klättrade själva fanns lite här och var. Bibbi gillade solhattar och det syntes. Vi såg många olika former och färger och många ovanliga.

Läs mer...

Trädgårdsvisning vid Brinkebergskulle i Vänersborg | 2015-08-13

Torsdagen den 13 augusti samlades ett 30-tal medlemmar på Ishallens parkering för att samåka till höstprogrammets första aktivitet. Färden gick till Brinkebergs Kulle för ett trädgårdsbesök hos Ingeborg Sylte på Slussvägen 8. Det var fantastiskt trivsamt och inspirerande!

Läs mer...

Sommaravslutning | 2015-06-24

Trollhättans Trädgårdsförening har haft sommaravslutning med besök i två trädgårdar i Sjuntorp och Upphärad.

Maj-Britt och Lennart Frejholtz, Ugglegården i Sjuntorp visade upp sin trädgård för drygt 40 personer.

Paret Frejholtz trädgårdsintresse speglar av sig i en fantastisk trädgård där allt från köksväxter, perenner, buskar och träd frodas i olika rum.

Sedan bar det av till Lena och Göran Karlsson, Örtmaden i Upphärad somstartades med medhavd fika. Även Lena och Göran har en stor bredd av växter och båda trädgårdarna växer samman med den vilda naturen.

Solen sken, dock var vinden kall men vad gjorde det när två härliga trädgårdar visades upp.


Sommarresa till Bohuslän och Dalsland |2015-06-13

Vår årliga bussresa, gick i år till Bohuslän och även en bit in i Dalsland. Efter en tidig start redan klockan åtta åkte vi till Munkedals Handelsträdgård och där fanns det mycket att köpa. Det var en mycket trevlig plantskola och väl värd ett besök någon annan gång.

Resan fortsatte till Blomsholm, som ligger ganska nära Strömstad. Där finns en stor skeppssättning och andra minnen från stenåldern och järnåldern. En blomma som tydligen har ett bra år i år är tjärblomster. Runt i Blomsholm och även senare i dikena blommade den hejdlöst.

Vi fortsatte till Krokstrand där vi åt lunch. Det var en mycket naturskön och mycket krokig väg till Krokstrand, som ligger vid Idefjorden. Norge ligger på andra sidan och våra telefoner trodde att vi var i Norge, så vi fick slå +46 för att ringa. Efter lunch i Krokstrand fortsatte resan till rhododendronsamlaren Bengt Carlsson i Klöva.


Läs mer...

Trädgårdsvisning i Vargön | 2015-05-21

Vi var på en trevlig trädgårdsvisning hos Bente och Jan Stenberg, Granåsvägen 18 D i Vargön. Trädgården är ca 1000 kvm stor med många olika teman t.ex. japaninspirerat, stenpartier, woodland och ett vitt hörnparti. Mycket trädgårdskonst, allt från rost till betong, damm med bro, uppbyggda murar och stenläggningar.

Läs mer...

Vårplanering | 2015-03-25

Att planera inför våren var ett ämne som lockade stor publik. Trädgårdsexperten Lars Lindberg, från Alingsås, som gästade föreningen, bjöd på upplysande information om viktiga saker att tänka på när man startar upp vårens aktiviteter inför kommande trädgårdssäsong.
Ett återkommande råd var hygienen, hur viktigt det är att man startar upp med rena krukor, ren och färsk jord och att även växthuset hålls rent. Att tvätta och göra rent växthuset samt se över odlingsbäddarna inför säsongstart är en viktig del inför vårbruket för att minska förekomsten av sjukdomar och ohyra under säsongen. Men redan på hösten rekommenderar Lindberg att man river ut gamla växter och städar rent.

Läs mer...

Kan man odla vildblommor i City? |2015-02-05

Årets första evenemang lockade många nya och gamla entusiaster. Det var landskapsingenjör Sandra Passioja Joelsson och parkansvarige Micke Arvidsson som berättade om sina framtidsplaner för Trollhättans planteringar och parker. Redan detta år kommer mycket spännande förändringar att ske, bl.a. ska den första rabatten på Spikön, Wennerberget, förbättras. Berget skall åter komma i dagen och nya växter tillsammans med en del gamla skall för varje årstid inge trygghet och lugn med djur och insektsliv.

Läs mer...