• Besökta evenemang
Logotyp

Våra evenemang 2020Trollhättans Trädgårdsförening

Klicka på bilden för att få upp större bild. Här kan det finnas fler bilder från evenemanget.

När du har fått upp den stora bilden kan du titta längst ner på sidan. Ser du små bildminiatyrer där, då finns det mer bilder. Du kan också lägga musen på den bilden som visas här på sidan. Då står det hur många bilder det finns till just det evenemanget. Mer information om hur galleriet fungerar finner du i "Webbhjälpen".

Växtval och design | 2020-02-13

Torsdagen den 13 februari hade Trollhättans Trädgårdsförening besök av Karin Hwit från Pixbo, som föreläste om hur vi som privatpersoner kan skapa en artrik trädgård med rikare djurliv, genom växtval och design. Karin är utbildad trädgårdsmästare med flerårig erfarenhet från design, anläggning, odling och projektledning både i offentliga miljöer och privata trädgårdar.

Vi fick många bra tips på åtgärder som vi kan göra för att öka den biologiska mångfalden i trädgården. Privata trädgårdar är mycket viktiga ur denna synpunkt, dock ej de ”moderna” trädgårdarna med stenläggningar, lite grus och enstaka grönväxter, ej heller de som består av enbart gräsmatta. Det gäller att skapa olika miljöer i trädgården och allt måste inte vara i så stor skala för att göra nytta. Dessutom ger biologisk mångfald en vacker trädgård!

Precis som vi vill ha något vackert att titta på i trädgården hela tiden, så är det viktigt för t.ex. våra bin och humlor att ha något som blommar och ger nektar från tidig vår till sen höst. Överge därför idén om att ha få sorter i stora sjok.

Om du älskar rosor så ha en rosenrabatt, men sätt då gärna andra blommor med lite olika blomningstid tillsammans med dem i rabatten. Välj då helst enkla och halvfyllda blommor som är bättre för bina än de mer förädlade fyllda blommorna. Kom ihåg att sätta växter som blommar riktigt tidigt såsom snökrokus, scilla, vintergäck, våriris, botaniska tulpaner och snödroppar. Det är också viktigt att inte använda bekämpningsmedel.

Lägg gärna en örtagård vid den soliga uteplatsen för våra

Läs mer...