• Besökta evenemang
Logotyp

Våra evenemang 2019Trollhättans Trädgårdsförening

Klicka på bilden för att få upp större bild. Här kan det finnas fler bilder från evenemanget.

När du har fått upp den stora bilden kan du titta längst ner på sidan. Ser du små bildminiatyrer där, då finns det mer bilder. Du kan också lägga musen på den bilden som visas här på sidan. Då står det hur många bilder det finns till just det evenemanget. Mer information om hur galleriet fungerar finner du i "Webbhjälpen".

Så skapar du din vackraste trädgård | 2019-02-12

Årets första föreläsning var välbesökt och gavs i år av Camilla Danielsson från Askim, Göteborg. Hon berättade om sin trädgård på 1100 kvm, som hon under 18 år inspirerad av Botaniska i Göteborg skapat sex olika trädgårdsrum med olika teman var och ett med sin speciella färg, form och doft anpassade efter respektive plats förutsättningar.

De olika trädgårdsrummen är designade i olika färgskalor; kalla färger, varma färger, analoga, dvs. liknande, färger (som är lugnande), rosa, orange blått, grönt och violett.

Läs mer...
Lokal trädgårdsrunda i Trollhättans kommun| 2019-05-19

Vi hade en lokal Trädgårdsrunda i senare halvan på maj. Då kunde man åka runt och besöka trädgårdarna i vilken ordning man ville, t.ex. Slätterna, Upphärad, Kalvhed, Sjuntorp. De fyra som tog emot besök var: Christina Carlsson, Öventorp Kvarnängen 5, Trollhättan. Hon har en Skogsträdgård med perenner, buskar, träd och växthus. Lena Karlsson, Örtmaden i Upphärad. Hon har också en skogsträdgård med perenner, buskar, växthus och krukväxter. Hon hade många olika perenner till försäljning och brukar stå på torget och olika arrangemang och sälja växter.

Läs mer...

Trädgårdsbesök hos Elmviks i Hedetorpet | 2019-06-04

Trollhättans Trädgårdsförening hade tur med vädret då vi den 4 juni besökte Hans & Maj-Britt Elmvik i Hedetorpet. Deras ca 4000 kvadratmeter stora tomt låg vackert i en sluttning mot Öresjö.

Tomten är starkt kuperad och domineras av mer än 120 olika arter av Rhododendron. Deras storhetstid är just i slutet på maj början på juni när hela plantorna översköljs av blommor. Huset ligger högt och har fin utsikt över Öresjö men de har också flera fina sittplatser nere vid sjön.

Läs mer...

Bussresa till Mariestad | 2018-06-15

Vi reste från Trollhättan till Melldala Trädgård. Där finns en handelsträdgård med bl.a. fantastiska rosor, även flera Austinrosor. Sedan åkte vi till Leena Liljestrand i Mariestad. Hon har ca. 200 sorters pioner. Se i bildgalleriet på alla fina bilder från hennes pionträdgård. Hon är ordförande i Svenska Pionsällskapet. På Mariestads golfklubb käkade vi lunchbuffét. Vi reste vidare till Källdalens Rosor på Kinnekulle. Familjen Kronberg har en romantisk trädgård med ca. 700 rosor, buskrosor och klätterrosor. Rosengång och perennrabatter. Den sista trädgården ligger vid Hangelösa kyrkby. Jenny och Mattias Nilsson har en stor och frodig trädgård. Perenner, träd, buskar, skuggrabatter och bäravdelning. Försäljning av plantor och betongalster.

Läs mer...

Trädgårdsbesök hos Ulla o Göran Svensson | 2019-06-19

Trollhättans Trädgårdsförening hade säsongsavslutning den 19 juni 2019 hemma hos Ulla och Göran Svensson som guidade runt och visade upp sin trädgårds många ansikten och vyer. Trädgården hade minst 6 olika rum att sitta ner i och den var också dekorerad med konstverk i keramik, glas och föremål av rostig plåt som lyfter upp och ger en annan dimension av blommorna och det goda livet. Trädgården rymde också en ganska stor som ger ljus och variation. Nivåskillnader gör att trädgården blir livfull och Ulla och Göran hade verkligen lyckats ”måla” trädgården med olika färger och former på blommor och blad. Många mindre träd förgyllde planteringarna.

-->
I min blommiga mormorsträdgård | 2019-10-17

Trollhättans Trädgårdsförening gästades på torsdagen den 17 oktober av Ester Klerfors från Trädgårdssällskapet, Borås. Hon kallade sin föreläsning "I min blommiga mormorsträdgård". Rundturen började med en pampig vårdek, listad som "skyddsvärd"! Entrérabatten ståtade med vackra silverpäronträd, buxbomsklot och julrosor, och gången slingrade sig vidare till dammen med hostor och vita växter av olika slag vid sidan.

Rosenträdgården hade en fantastisk honungsros, som totalt lagt beslag på ett äppleträd .Vackra rosor fanns med lika vackra namn och i mitten ett 12-sidigt lusthus med kristallkrona.
Läs mer...