• Program
Logotyp

Program hösten 2019Anmälningar till:

Kontaktinformation

Roger Wiklund 0707-22 37 59 eller
Ammii Asplund 0704-39 36 89

Tyvärr fungerar inte vår anmälan via mail här på hemsidan. Vi vet för närvarande inte varför och hur vi ska åtgärda det. /hälsningar Webbredaktören Britt-Mari Karlsson 20190801

Programpunkter

Nedan följer programpunkter för alla aktiviteter.
Boka in i kalendern och följ med oss på evenemang och utflykter!
OBSERVERA Vi har bytt lokal tillbaka till Trollhättans Missionskyrka för våra inomhusprogram! Adressen är Klintvägen 4, Trollhättan.

*Program i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan
KALENDER

Info

Våra inomhusprogram hösten 2019 kommer vi att ha i Trollhättans Missionskyrka, Klintvägen 4 i Trollhättan. Karta
För medlem kostar det 60 kr per gång och för icke-medlem kostar det 80 kr. I priset ingår kaffe med bröd.

Varje gång vi träffas inne har vi lotterier. Vi tar tacksamt emot vinster till lotterierna.

Vi planerar att ha ett nytt fröbytarmöte till hösten eftersom årets träff var populär. Samla fröer!!! Ett tips, lägg de mogna fröerna i ett kaffefilter, vik ihop, skriv växtens namn och lägg dem i kylskåpet.


Här finner du information om våra aktiviteter. Klicka på den aktivitet du vill få mer information om.
Du behöver endast anmäla ditt deltagande där det står angivet.
Programbladet nedan till vänster kan du öppna om du vill se alla aktiviteter på ett uppslag. Du kan också ladda ner foldern till datorn.Lördag 10 augusti 2019 kl.10.00
Trädgårdsguidning i Lilla Edet *


Plats: Samling vid ishallens parkering kl.09.30 för samåkning

Birgitta och Sven-Olof Andersson Södra Vägen 6 Lilla Edet har en trädgård i två etage, med köksträdgård, frukt och nyttoodling. Ett växthus för odling och ett för trevnad. Trädgården är ursprungligen från 1936, men har varje år sedan 1976 ändrats och omdanats. Där finns olika träd och buskar, klematis och en liten damm. De har trädgården för att utveckla sin kreativitet. En har idéerna men det praktiska står båda för. Ta med fika som vi avnjuter i trädgården. Sedan är vi välkomna till Wäxthuset handelsträdgård där vi kan handla växter med 15 % rabatt.

Onsdag 21 augusti 2019 kl. 18:30
Trädgårdsguidning hos Ingeborg Sylte *

Plats: Slussvägen 8, Brinkebergs Kulle Vänersborg.

Det är 4 år sedan vi besökte Ingeborgs frodiga mormorsträdgård som harmoniserar så fint med den gamla slussvaktarbostaden från 1880. Trädgården är på 1800 m2 och består av gamla fruktträd, bärbuskar, trädgårdsland och rabatter med gammeldags perenner och rosor. Här finns inga märkvärdiga eller ovanliga växter. De flesta perenner kommer från folk som delat med sig, eller från egna frösådder.
Ingeborg har själv ritat trädgården och anläggningen började 2011. När vi var där 2015 var den halvfärdig. Det har säkert hänt en hel del sedan dess. Det finns en del frösådda dahlior till försäljning. Ta med fika. Vi kan sitta vid slussen efter trädgårdsvisningen.

Torsdag 5 september 2019 kl. 18.30
Min resa i Namibia *

Plats: Missionskyrkan, Klintvägen 4 Thn

Christina Carlsson berättar om en resa hon gjort till Namibia. Vi får se många vackra och intressanta bilder på växter och djur. Christina är styrelsemedlem i vår förening och arbetar som lärare vid Högskolan Väst. Före föredraget har vi ett extra årsmöte (mycket kort).

Lördag 14 september kl. 10:00-14:00
Växtmarknad

Plats:Sjuntorps Skola.

Köp, byt eller sälj dina plantor. Du får låna ett bord, men ta med plast för att täcka bordet om du ska sälja. Sjuntorpsföreningen serverar kaffe och har ett lotteri. Växtmarknaden är i samarbete med Sjuntorpsrådet.

Torsdag 17 oktober 2019 kl. 18:30
I min blommiga mormorsträdgård *

Plats: Missionskyrkan, Klintvägen 4, Thn

Ester Klerfors, ordförande för Trädgårdssällskapet i Borås. Ester har en stor trädgård på 2500 m2 med mycket perenner och rosor. Hon visar bilder och berättar om den.

Onsdag 13 november 2019 kl. 18:30
Nya Perenner *

Missionskyrkan, Klintvägen 4, Thn

Jonas Bengtsson har odlat perenner i drygt 30 år på sin plantskola i Djupedal, Säve. Han är ordförande i yrkesodlarföreningen Perennagruppen och svarar på frågor i Allt om Trädgård. Detta är ett arrangemang tillsammans med Sjuntorpsbygdens Trädgårdsförening.

Tisdag 19 november kl.17:00-19:00 Föranmäl
Kransbindning inför julen *

Plats:Blomsterhallen, Överby
Anmälan senast tisdag 12 november till föreningen

Vi samlas på Blomsterhallen Överby. Vi får binda våra egna kransar. Florister visar hur vi kan göra. Material till självkostnadspris i övrigt ingen avgift. Minst 10 deltagare.

Onsdag 20 november 2019 kl. 18.00
Fröbytarmöte

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Österlånggatan 17, Thn

Vi byter fröer med varandra. Ta med de fröer du har och byt. Samla fröer under vår, sommar och höst och ta med. Kanske får du helt nya växter i trädgården efter det. Föreningen bjuder på fika.

Onsdag 4 december 2019 kl. 18:30 Föranmäl
Julfest *

Plats: Missionskyrkan, Klintvägen 4, Thn
Anmälan senast onsdag 27 november.

Det blir risgrynsgröt, skinksmörgås, kaffe och pepparkaka. Vi hoppas på ett luciatåg eller julspel med barn, och en hemlig gäst. Vi sjunger julsånger. Lotteri som vanligt

20 februari 2020 kl. 19-21.30
Ulricehamns trädgårdsförening får besök av John Taylor

Plats:Folkets hus,Nygatan 24, ULRICEHAMN

Vi vill passa på att tips om Ulricehamns Trädgårdsförenings arrangemang i februari då John Taylor kommer dit och pratar om vackrare trädgård. Entréavgift 225 kronor inklusive snittar och bubblande dryck.FÖRANMÄLAN KRÄVS

Pdf med Inbjudan till Ulricehamns föreläsning av John Taylor om Vackrare trädgård.