• Besökta evenemang
Logotyp

Våra evenemang 2019Trollhättans Trädgårdsförening

Klicka på bilden för att få upp större bild. Här kan det finnas fler bilder från evenemanget.

När du har fått upp den stora bilden kan du titta längst ner på sidan. Ser du små bildminiatyrer där, då finns det mer bilder. Du kan också lägga musen på den bilden som visas här på sidan. Då står det hur många bilder det finns till just det evenemanget. Mer information om hur galleriet fungerar finner du i "Webbhjälpen".

Så skapar du din vackraste trädgård | 2019-02-12

Årets första föreläsning var välbesökt och gavs i år av Camilla Danielsson från Askim, Göteborg. Hon berättade om sin trädgård på 1100 kvm, som hon under 18 år inspirerad av Botaniska i Göteborg skapat sex olika trädgårdsrum med olika teman var och ett med sin speciella färg, form och doft anpassade efter respektive plats förutsättningar.

De olika trädgårdsrummen är designade i olika färgskalor; kalla färger, varma färger, analoga, dvs. liknande, färger (som är lugnande), rosa, orange blått, grönt och violett.

Läs mer...
Trädgårdsbesök hos Elmviks i Hedetorpet | 2019-06-04

Trollhättans Trädgårdsförening hade tur med vädret då vi den 4 juni besökte Hans & Maj-Britt Elmvik i Hedetorpet. Deras ca 4000 kvadratmeter stora tomt låg vackert i en sluttning mot Öresjö.

Tomten är starkt kuperad och domineras av mer än 120 olika arter av Rhododendron. Deras storhetstid är just i slutet på maj början på juni när hela plantorna översköljs av blommor. Huset ligger högt och har fin utsikt över Öresjö men de har också flera fina sittplatser nere vid sjön.

Läs mer...

-->