• Program
Logotyp

Program sommar-höst 2018Anmälningar till:

Kontaktinformation

Roger Wiklund 0707-22 37 59 eller
Ammii Asplund 0704-39 36 89
Du kan också skicka din anmälan via mail. Klicka här!

Programpunkter

Nedan följer programpunkter för alla aktiviteter.
Boka in i kalendern och följ med oss på evenemang och utflykter!
OBSERVERA Annan lokal för våra inomhusprogram hösten 2018! Kyrkans Gård, Gjutmästaregatan 3 (en tvärgata till Syltevägen), Skoftebyn i Trollhättan.

*Program i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan
KALENDER

Info

Våra inomhusprogram hösten 2018 kommer vi att ha i Kyrkans Gård, Gjutmästaregatan 3 (en tvärgata till Syltevägen), Skoftebyn i Trollhättan. Karta
För medlem kostar det 50 kr per gång och för icke-medlem kostar det 70 kr. I priset ingår kaffe med bröd. Varje gång vi träffas inne har vi lotterier. Vi tar tacksamt emot vinster till lotterierna.

Har du e-post och vill ha en påminnelse innan varje möte?
Klicka här och skicka din e-postadress så får du ett mejl cirka en vecka innan.


Här finner du information om våra aktiviteter. Klicka på den aktivitet du vill få mer information om.
Du behöver endast anmäla ditt deltagande där det står angivet.
Programbladet nedan till vänster kan du öppna om du vill se alla aktiviteter på ett uppslag. Du kan också ladda ner foldern till datorn.Onsdag 15 augusti 2018 kl.18.30 *
Besök hos Birgitta & Jonny Hed, Stora Boda, Upphärad*


Samling för samåkning kl.18.00 på ishallens parkering

Det räckte inte med ett växthus, de byggde tre! Av gamla fönster och återanvänt trävirke har de skapat växthusodlingar som ger familj och vänner härliga grönsaker och vackra blommor året runt. I deras trädgård finns hela tiden nya dekorationsdetaljer, växter och blommor att upptäcka bakom varje hörn och vid varje sten.
I ett reportage i tidningen Land beskrivs deras trädgård. Birgitta har ett instagramkonto: Skogen 46 och där kan man följa hennes arbete bland plantor och grönsaker.
Tag med fika som vi avnjuter i trädgården.

Torsdag 30 augusti kl. 18.00 *
Kyrkogårdsvandring

Plats: Håjums Kyrkogård

Kyrkogårdschef Roger Patriksson guidar oss på Håjums kyrkogård. Vi träffas vid kontoret till höger innanför grindarna. Håjums kyrkogård är mycket vacker och har många intressanta växter och annat att titta på.

Lördag 8 september kl. 10.00-14.00
Växtmarknad

Plats: Sjuntorps skola

Köp, byt eller sälj dina plantor. Du får låna ett bord, men ta med plast för att täcka bordet och du ska sälja. Sjuntorpsföreningen serverar kaffe och har ett lotteri.

Växtmarknaden är i samarbete med Sjuntorpsrådet.

Onsdag 12 september kl. 18.30 *, anmälan 8 sept
Växter som trivs i vår trädgård

Plats: Kyrkans gård, Gjutmästaregatan 3, Skoftebyn.
Anmälan senast lördag 8 september.

Karin och Stellan Olsson, från Marum nära Skara, berättar om sin trädgård. De har en samlarträdgård med många ovanliga träd och buskar, barrträd i miniformat, dagliljor, funkior m.m. Vi besökte deras vackra trädgård på resan till Varnhem 2009. På vår hemsida www.trollhattanstradgardsforening.se hittar du bilder från deras trädgård. De har med sig plantor till försäljning (om det finns några kvar efter sommaren). Anmälan senast 8 sept.

Lördag 29 september 2018 kl. 10.00*
Äpplets Dag – Jonslund

Plats: Jonslund
Samling för samåkning kl.09.00 vid ishallens parkering

Hjärtligt välkomna till Roland Olander i hans egen äppelodling i Jonslund. Roland odlar äpplen ekologiskt och har ungefär 1300 träd och över 100 olika sorter i sin ekologiska odling. Han kommer att guida oss runt och svara på våra frågor. Ladda upp med frågor. Guidningen tar ungefär två timmar tror vi. Ta med egen fika. På gården finns en liten gårdsbutik.

Torsdag 18 oktober kl. 18.30 *, Anmäl senast 13 okt
Vårlökar

Plats: Kyrkans gård, Gjutmästaregatan 3, Skoftebyn
Anmälan senast lördag 13 oktober

Föredrag av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma. Han har arbetat 17 år i Botaniska Trädgården i Göteborg och 7 år på Universeum. Sedan 2005 satsar han allt på sitt företag Gerbianska Trädgården.

Gerben har en plantskola på Råda Säteri, Mölnlycke. Där finns växter från många länder i världen. När han kommer har han lökar med sig till försäljning. Detta är ett arrangemang tillsammans med Sjuntorpsbygdens Trädgårdsförening. mer om Gerben och hans resor och plantskola hittar du på www.gerbianska.com

Onsdag 14 november kl. 18.30 *, Anmälan 10 nov
Trädgårdsprat*

Plats: Kyrkans gård, Gjutmästaregatan 3, Skoftebyn
OBS Anmälan senast lördag 10 november

Peter Hilton, som är välkänd från Radio Väst och även från våra arrangemang kommer tillbaka och pratar om trädgård. ni som hört honom vet ju att han är mycket kunnig i alla trädgårdsfrågor. Tänk efter vad du vill veta om trädgård och ta med frågorna, så kommer du troligen få svar.

Obs! Anmälan senast 10 nov

Torsdag 22 november kl. 18.00
Fröbytarmöte

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan Föreningsg.9

Vi planerar att ha ett nytt fröbytarmöte till hösten 2018. Samla fröer under sommaren och hösten!! Ett tips, lägg de mogna fröerna i ett kaffefilter, vik ihop, skriv växtens namn och lägg dem i kylskåpet. Ta med de fröer du har och byt. Kanske får du helt nya växter i trädgården efter det. Föreningen bjuder på fika.

Plats: Kyrkans gård, Gjutmästaregatan 3, Skoftebyn
Anmälan senast lördag 1 december.

Eftersom vi är i en för oss ny lokal, vet vi inte om det blir någon gröt, men det blir som vanligt skinksmörgås, kaffe och pepparkaka. Vi hoppas att det kommer en hemlig gäst och kanske Luciatåg eller någon annan underhållning med barn. Lotteri som vanligt.